mandag den 5. oktober 2015

Sr. Faustyna

Født 25. august 1905 som det tredje af ti børn. Hendes skolegang varede kun 3 år. Hun var i huset, og fik afslag på at gå i kloster i flere omgange, men blev endelig optaget i Vor Frue af Barmhjertighedens søster i 1924. Hun valgte navnet Maria Faustyna. De næste 13 år var hun beskæftiget som kok, gartner og portner i denne kongregation, hvis opgave er at tage sig af unge kvinder i problemer.
     Hun havde en inderlig kærlighed sakramenterne, især skriftemålet og til Jomfru Maria, og Hun havde et rigt indre liv. Hun havde visioner, som hun nedskrev, det fylder ca. 700 sider og er svært læseligt, på grund af hednes mangelfulde skolekundskaber. 
     Da hendes skrifter først nåede til Rom, blev de stemplet som kætterske, men da Johannes Paul II så dem, krævede han en bedre oversættelse, og en revurdering af dem.
     Denne revurdering viste at det ikke drejede sig om kætteri, tvært imod lyste skrifterne af Guds kærlighed. De blev udgivet under titlen "Guddommelig barmhjertighed i min sjæl".

I 1930erne Fik sr. Faustyna et budskab fra Jesus om at udbrede kendskabet til Guds barmhjertighed overfor alle mennesker hver især og hele menneskeheden.
Jesus bad om at få malet et billede af Ham med inskriptionen "Jezus, ufam tobie" (Jesus, jeg stoler på dig!). På billedet stråler røde og blå stråler ud fra Jesu hjerte som symboler på vandet der renser sjælen, og blodet, der er sjælens liv.
Sr. Faustyna blev bedt om at være et billede på barmhjertighed for andre, om at leve hele sit liv i efterligning af Kristus, som et offer.

Hun døde den 5. oktober 1938 i Kraków i Polen.

Barmhjertighedens søndag fejres hvert år den 2. søndag i påsken. Den blev indført i den universelle kalender i 2000, ved sr. Faustynas helgenkåring. 


Denne helgen er ikke med i bogen: "423 helgener i troen og kunsten", Erhard Gorys Udgivet af Katolsk Forlag 2012.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar